Meet the ANANAS meiden

Lara, Kiki en Frederique, zijn de oprichters van ANANAS Ams. Per jaar worden er miljoenen dieren gebruikt voor de mode. Deze dieren lijden een dieronterend bestaan en dit is niet nodig vinden wij. Het toegankelijk maken van duurzaamheid is een prioriteit en is niet meer uit ons hoofd weg te denken. Piñatex is een alternatief voor leer en dit geeft ons een goed gevoel. Een riem is een item dat gezien mag worden. Het design in combinatie met Piñatex geeft de riem van ANANAS Ams. een bijzondere boost aan jouw outfit.

Lara van den Hoff is een AMFI student met een passie voor textiel, het is voor haar een uitdaging om mooie combinaties te vinden omtrent kleur en structuur en dit om te vormen tot een product die enerzijds tot de verbeelding spreekt en anderzijds een bepaald gevoel uitstraalt.   

Kiki van Moort is een bouwkunde student met een passie voor het ontwikkelen van duurzame en innovatieve ontwerpen. Ze streeft ernaar om andere bewust te laten na denken over het gebruik van duurzame alternatieven zowel op het gebied van bouwkunde en mode.

Frederique Barendse is een AMFI student met een passie voor creëren, het geeft haar energie om anderen te inspireren, het verbeteren van de wereld, op grote/en of kleine schaal, bij te dragen aan een stukje geluk van iemand, door een item de juiste toevoegingen te geven en om elke keer weer vernieuwend te zijn.

Wij zijn gedreven, gepassioneerd en respecteren elkaar, als een van ons twijfels heeft, dan gaat het niet gebeuren. We zijn professioneel, maar weten ook goed hoe we plezier moeten maken en zijn altijd in voor nieuwe avonturen, zo ook toen we aan dit avontuur begonnen.  Zonder deze eigenschappen was ANANAS Ams. nooit ontstaan, we zijn blij om jullie te laten kennis maken met onze duurzame riemen.

Duurzaamheid

Piñatex is een natuurlijk, duurzaam geproduceerd textiel als duurzaam alternatief voor zowel de massaproductie van leer als vervuilende kunststoffen. Dit biedt de consument een beter keuze voor een betere toekomst.

Piñatex wordt gemaakt van de bladeren van de ananasplant, een bijproduct van de fruitindustrie, die normaliter worden weggegooid of verbrand.

Het toevoegen van een nieuwe waarde aan deze verspilling heeft een nieuwe bron van inkomsten gecreëerd voor boerengemeenschappen in de Filippijnen. 

Zodra de vezel van het blad is ontdaan, wordt de resterende biomassa gebruikt als een natuurlijk meststof of biobrandstof. 

Bijna al het dierlijke leer komt uit het buitenland en daar zijn de dierenwelzijnsregels vaak een stuk minder streng. Daarnaast is het looien een ingewikkeld proces, waarbij 250 chemische stoffen worden gebruikt die zeer schadelijk zijn voor mens en milieu. Synthetische alternatieven zoals PVC (polyvinylchloride) zijn niet de oplossing, deze zijn ecologisch giftig voor zowel de productie als de verwijdering.

Piñatex is een duurzaam textiel, gemaakt van een natuurlijk afvalproduct, dat een laag waterverbruik en weinig productieafval oplevert en geen chemicaliën of dierlijke producten bevat.